Düğün Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Düğün Çorbası
-
Malzemeler
- 50 gram haşlanmış dana eti
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- 1 tutam dereotu
- 50 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı krema
- Et suyu, tuz ve su
-
Yapılışı
-
Tencereye yağ konularak eritilir ve un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ile açılarak et suyu ilave edilir ve çırpma teli ile karıştırılarak kaynatılır etle birlikte.
Limon suyu, dereotu, krema ve tuz ilave edilerek 2 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınarak servis edilir. Afiyet olsun
-
Tencereye yağ konularak eritilir ve un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuk su ile açılarak et suyu ilave edilir ve çırpma teli ile karıştırılarak kaynatılır etle birlikte.