Pırasa Çorbası  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet tavuk göğüs
    • 1 orta boy havuç
    • 1 adet kuru soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 500 gram pırasa
    • 1 adet orta boy patates
    • Yarım çay kaşığı köri
    • 1 yemek kaşığı un
    • 30 gram margarin
    • Tuz ve su
  • Yapılışı

    1. Tavuk, havuç, soğan, sarımsak, pırasa, patates ince dilimlenerek bir tencereye alınır ve üzerine su, tuz ve köri ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra süzülerek blender dan geçirilir.

      Ayrı bir tencerede yağ eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Daha sonra su ile açılarak blender dan geçirmiş olduğumuz malzemeyi de ilave edip üstündeki köpüğü alarak kaynatılır. Çorba servise hazır afiyet olsun.