Ayva tatlısı  tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet büyük boy ayva
    • 2 su ve 1 çay bardağı toz şeker
    • 6 adet karanfil
    • 1 çay kaşığı şeker boyası
    • 20 gram ( 1 tatlı kaşığı ) toz yeşil fıstık
    • 4 su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Ayvaların kabuğu soyularak ikiye bölünür ve içleri temizlenir.su dolu bir tencereye alınarak 10 dk kadar kaynatılır.ayrı bir tencereye 1 litre su, şeker, karanfil ve şeker boyası konularak kaynatılır şerbet kıvamına gelince ayvalar ilave edilerek 10 dk.

      Daha kaynatılır ve pişmesine yakın fırın tepsisine alınarak önceden ısıtılmış 180 derce fırında 8-10 dk. Pişirilir ve soğumaya alınır.
      Üzerine toz fıstık ve arzuya göre krem şanti konularak servis edilir. Afiyet olsun.