Soslu Ankara Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kuzu eti
    • 200 gram dana eti
    • 4 dilim ekmek
    • Yarım demet maydanoz
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1 tutam köfte baharı
    • 1 tutam kimyon ve tuz.
  • Yapılışı

    1. Tüm malzemeler kıyma makinasından 2 kez çekilir. İyice yoğurulup yuvarlak köfteler halinde hazırlanıp ızgarada veya tavada pişirilir. Tabağa alınıp üzerine sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

      Sos malzemeleri ve yapılışı:
      2 adet orta boy kuru soğan, 3 adet sivri biber, 1 adet irice domates, 30 gr margarin, 1 yemek kaşığı tereyağ, 4 diş sarımsak, 1 tutam pul biber ve tuz.

      Tavada yağ eritilip ince kıyılmış soğan, biber ve sarımsak kavrulur. Küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domates ve baharatlar ilave edilip 2 dakika daha pişirilir.