Piliç Güzeli tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet tavuk göğüs
    • 2 adet yumurta
    • 100 gram kaşar peyniri
    • 1 su bardağı un
    • 1 su bardağı galeta unu
    • 1 su bardağı ayçiçek yağı
    • 1 tutam karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğsünü enlemesine koparmadan bıçakla açıp döverek incelttikten sonra tuz, karabiber ve rende kaşar koyarak tekrar kapatıp önce çırpılmış yumurtaya ve una daha sonra tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak kızgın sıvı yağda çevirerek kızartılır.

      servis tabağına alınıp arzuya göre pilav ve kızarmış patates ile servis edilir.servisten hemen önce etin üzerine kabuğu soyulmuş ince bir dilim limon, tereyağ ve siyah zeytin konulmalıdır. Afiyet olsun.