Horasan Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet orta boy haşlanmış patates
    • 3 adet yumurta
    • 1 fincan sıvı yağ
    • 1 kibrit kutusu kadar maya
    • 1 paket margarin
    • Yarım bardak süt
    • 2 çorba kaşığı haşhaş
    • Aldığı kadar un
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Patatesleri haşlayıp rendeleyin.

      Ilık sütün içinde mayayı eritin. Bütün malzemeyi karıştırarak, yumuşak, yağlı bir hamur elde edin.

      Hamuru üçe bölerek buzdolabında 1 saate yakın mayalansınn(üstü örtülmeli).Buzdolabından çıkardıktan sonra, her parçayı yuvarlayarak kalınca açın.

      Sigara böreği gibi kesin. Geniş kenara iç koyarak kıvırın.

      Yağlanmış tepsiye dizerek yarım saat bekletin. Üzerine haşhaş serpip, yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin.