Çarşaf Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg un
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Yeterince tuz
    • İçi için
    • 4 adet haşlanmış patates
    • 1 adet soğan
    • 200 gram kıyma
    • Yarım paket margarin
    • Tuz
    • karabiber
    • Üzerine
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yapılışı

    1. Bir kabın içine unu alıp, ortasını açın. İçine sıvı yağ, tuz ve su ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.

      Üzerine nemli bir bez örterek 20 dk. dinlendirin.Diğer taraftan böreğin iç malzemesini hazırlayın. Soğanı doğrayıp margarinle tavaya alın ve hafif pembeleştirin.

      Kıyma ve rendelenmiş patatesleri ilave ederek kavurun.Tuzu ve biberi ilave edip, ocaktan indirin.Hamuru 4 eşit parçaya bölün.Her parçayı mantı yufkasından biraz daha kalınca açın.

      Temiz bir çarşaf üzerine yufkayı alın. Kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütün. Hazırlanan patatesli içi yufkanın üzerine serpiştirin.

      Çarşafın bir kenarından tutup yavaşça kaldırın.Yufkayı rulo halinde sarın.Sonra kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil almasını sağlayın.

      Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırarak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında böreklerin altını ve üstünü kızarana dek pişirin.