İşkembe çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
İşkembe çorbası
-
Malzemeler
- 1 kg dana işkembesi
- 2 kaşık un
- 2 çorba kaşığı yağ
- 3-4 diş sarımsak
- 2 kahve fincanı sirke
- Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
- Tuz
-
Yapılışı
-
İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp iç içe geçirilip, bir kaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır.
Soğuyunca ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2-3 taşım kaynatılır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.
-
İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp iç içe geçirilip, bir kaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır.