İşkembe çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg dana işkembesi
    • 2 kaşık un
    • 2 çorba kaşığı yağ
    • 3-4 diş sarımsak
    • 2 kahve fincanı sirke
    • Yarım kahve kaşığı kırmızı biber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp iç içe geçirilip, bir kaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 8-10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır.

      Soğuyunca ince ince kıyılır. Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2-3 taşım kaynatılır. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır.