Enginarlı pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Enginarlı pilav
-
Malzemeler
- 4 enginar
- (küçük İzmir enginarı tavsiye edilir)
- 3 soğan
- 2 bardak pirinç
- 5 bardak su
- Arzuya göre tuz, şeker
- ½ demet dere otu
- 1 bardak zeytinyağı
-
Yapılışı
-
Ayıklanıp ikiye bölünmüş enginarlar soğanla birlikte yağda kavrulur. Bir bardak su ilave edilir, yarım saat kısık ateşte pişirilir.
Yumuşamış enginarların üzerine pirinç ilave edilir, 4 bardak su tuz ve şeker katılır, kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra enginarlı pilav tencereden geniş bir tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
-
Ayıklanıp ikiye bölünmüş enginarlar soğanla birlikte yağda kavrulur. Bir bardak su ilave edilir, yarım saat kısık ateşte pişirilir.