Bezeleye çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • ½ kg bezelye içi
    • 30 gram tereyağı
    • 1 büyük soğan, ince kıyılmış
    • 1 diş sarımsak, dövülmüş
    • 2 su bardağı tavuk suyu
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu
    • 2 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
    • 1 defne yaprağı
    • ½ su bardağı beyaz krema
  • Yapılışı

    1. Tereyağını eritip, köpüğünü aldıktan sonra soğan ve sarımsak ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

      Tavuk suyu ile birlikte lion suyunu, maydanozu, defne yaprağını ve bezelyeleri ekleyin. Kaynayana kadar karıştırıp sonra altını kısın. Tencereyi süzüp yeniden, temiz bir tencerede 10 dakika kadar daha pişirip kremayı ekleyin. Kaynamadan ateşten alıp sıcak olarak