Supangle tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • Pandispanya için
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 8 yumurta
    • 2.5 kahve fincanı un
    • 1.5 kahve fincanı nişasta
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    • Kreması için
    • 3 yumurta sarısı
    • 1.5 kahve fincanı un
    • Yarım kahve fincanı toz şeker
    • 1 kahve fincanı kakao
    • 1 paket vanilya tozu
    • 2.5 su bardağı süt
  • Yapılışı

    1. Önce pandispanyalar hazırlanır. Yumurtalar bir tencereye kırılır, toz şeker katılır. Koyu bir bulamaç kıvamına geliinceye kadar yani 25 dakika kadar çırpılır. Karışım ilk 2- 3 dakika hafif ateş üzerinde çırpılırsa çok daha iyi kabarır.

      Diğer tarafta un, nişasta ve limon kabuğu harmanlanarak birbirine iyice karıştırılır. Sonra bu karışım bulamaca azar azar katılarak iyice yedirilir.

      Böylece hazırlanan hamur istenilen büyüklük ve biçimdeki kalıplara boşaltılır (kalıpların önceden yağlanmış ve unlanmış olması gerekir) Kalıplar orta hararetli fırına konur ve pandispanyalar kabarıp da üstleri iyice pembeleşinceye kadar yani 30- 35 dakika kadar pişirilir.

      Pandipanyalar fırından çıkarıldıktan sonra bir kenarda ılıtılır, sonra kalıplarından çıkarılarak soğumaya bırakılır. Pandispanyalar soğurken porselen bir kaba un, toz şeker, kakao, vanilya konur ve iyice karıştırılır.

      Çırpılmış yumurta sarısı bu karışıma iyice karıştırılır. Hızlı hızlı karıştırılmaya devam edilerek ince ince akıtılarak sıcak süt yedirilir. Ateşe oturtulur ve karıştırılarak pişirilir.

      Krema düğün çorbası kıvamına gelince ateşten indirilir. Soğumuş pandispanyalar kaselere konur, üstlerine ateşten indirilen krema dökülür ve bir kenarda kreması soğumaya bırakılır. Kremalar iyice soğuyunca servis yapılır.