Makarna salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram kalın şerit makarna
    • Tuz
    • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 100 gram sultani bezelye veya yeşil fasulye
    • 2 domates
    • Karabiber
    • Yarım demet dereotu
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 50 gram mayonez
    • 75 gram yağlı yoğurt
    • 100 gram jambon (dilim)
  • Yapılışı

    1. Makarnaları tuzlu suda 1 yemek kaşığı yağ ile az haşlayın. Ilık suya tutun, süzün. Bezelye veya fasulyeleri temizleyin, az tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın.

      Süzün, soğuk suya tutun, makarnayla karıştırın. Domatesleri 4`e bölün, sap kısımlarını temizleyin, suyu ve çekirdeklerini çıkarın. Kalan etli kısmı incecik şeritlere kesin.

      Tuz, karabiber ile büyük bir kasede karıştırın. Makarnalar, domatesleri ve dereotunun yarısını koyarak karıştırın. Mayonezi yoğurtla karıştırın, karabiber koyun. Geri kalan dereotunu çok ince kıyın ve mayoneze katın.

      Makarna salatasını büyük bir servis tabağına alın, sosu kaşık kaşık üzerinde gezdirin. Şerit şerit kestiğiniz jambonu yanında servis yapın.