Balık Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg karışık küçük balık
    • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 2 limonun suyu
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 3 orta boy soğan, doğranmış
    • 6 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
    • 2 kerevizin sapı, temizlenip doğranmış
    • 500 gram patates, kabukları soyulmuş ince ince dilimlenmiş
    • 5 su bardağı balık suyu, ya da su
    • 2 çorba kaşığı maydanoz, ince kıyılmış
    • 2 tatlı kaşığı taze kekik, ince kıyılmış
    • 4-5 dilim ekmek, dörde bölünmüş
  • Yapılışı

    1. Temizlenmiş balıkları büyük bir kaba yerleştirip üstüne limon rendesi, tuz ve karabiber serptikten sonra, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyerek bir kenara bırakın.

      Soğan, domates, kereviz sapı, patates ve balık suyunu (ya da suyu) büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak 30 dakika, patatesler yumuşayıncaya kadar, pişirin.

      Büyük kaptaki balıklı karışımı tencereye ekleyip maydanoz ve kekiği de katarak, 15-20 dakika, balık kılçıklarından ayrılana kadar pişirin.

      Çorba kaselerine dilimlenmiş ekmekleri koyun. Balıkları delikli kepçeyle tencereden alarak, kılçıklarını ayıklayıp ekmeklerin üzerine yerleştirin. Üstüne çorbayı dökün.