Dolama Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı yoğurt
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı ılık su
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Tuz
    • İçi için
    • 2 patates
    • 1 su bardağı haşlanmış mercimek
    • 50 gram beyaz peynir
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri iyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın.

      Kabuklarını soyup, çatalla ezin.Peyniri ufalayın.Bir kapta patates, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın unu hamur yoğurma kabına alın.

      Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın.Fırın tepsisini yağlayın.Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın.

      Üzerine hazırladığımız iç malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin ve sıvı yağ sürün.

      Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarıncaya dek 20-25 dk. pişirin.Tepsiyi fırından alıp, soğumaya bırakın.