Tavuklu Karamelize Sebze Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu Karamelize Sebze
-
Malzemeler
- 250 gram havuç
- 250 gram pırasa
- 250 gram kereviz
- 600 gram kemiksiz tavuk eti
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1+1/2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 80ml beyaz tarap
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- ½ demet maydanoz
-
Yapılışı
-
Havuçları soyun. Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın. Kerevizi elma soyar gibi ama çok daha derin soyun. Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın.
Tavuk etini 1 cm.`lik küplere kesin,üzerine tuz ve karabiber ekin. Sebzeleri bir tavada, yağla 4 dakika kavurun. Tuz ve şeker koyun, 5 dakika orta ateşte karıştırarak, karamelleşmelerini sağlayın.
Küp küp doğradığınız tavuğu da tavaya ilave din, 3- 4 dakika çevirin. Soya sosu, şarap, sirke ve 80 ml.
Su ilave edip 2 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanoz yapraklarını katın. Pilavla birlikte servis yapın.
-
Havuçları soyun. Pırasayı temizleyin, en yeşil ve kart kısımlarını atın. Kerevizi elma soyar gibi ama çok daha derin soyun. Hepsini yıkayıp küp küp doğrayın.