Ev Sandviçi tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram un
    • 3 yumurta
    • 20 gram yaş maya
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • 1 çorba kaşığı yağ
  • Yapılışı

    1. 500 gr unu hamur tahtasında eleyiniz Ortasını açarak mayayı koyup ılık su veya sütle üre yapınız

      Unun üzeri çatlayınca 2 yumurta, şeker, yağ koyup ılık su ile yoğurarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapınız. 15-20 dakika dinlendirip mayalandırınız Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırınız Her parçaya oval şekil verip yağlanmış tepsiye diziniz.

      Ilık bir yerde 30 dakika mayalandırınız Üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pembeleşene dek pişiriniz Sandviçleri tam ortadan ikiye ayrılmayacak şekilde kesip arasına ince bir kat tereyağ sürüp arzu ettiğiniz malzemeyi koyarak servis yapınız (peynir, rus salatası,sosis, salam, tavuk vs.)