Anrnavut ciğeri Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Anrnavut ciğeri
-
Malzemeler
- 500 gram kuzu ciğeri
- 2 iri soğan (piyaz doğranmış)
- 1 bağ maydanoz (kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 120 gram (1 su bardağı) un
-
Yapılışı
-
Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız. (Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız.
Fazla unu silkeleyiniz. Bir tavada yağı iyice kızdırınız. Ciğerleri 1-2 dakika bu çok kızgın yağda pişirip hemen bir servis tabağına alınız. Üstüne tuzunu serpiniz.
Kızgın yağdan 2 çorba kaşığı alarak ayrı bir sahanda harlı ateşe koyunuz; kalan kırmızı biberi de katarak bir-iki kere karıştırıp, ocaktan alınız.
Yağı ciğerlerin üstüne dökünüz.Küçük doğranmış soğan ve maydanozla süsleyerek servis yapınız.
-
Ciğerleri, zarları çıkarıldıktan sonra, ceviz büyüklüğünde doğrayınız. (Hazır doğranmış şekilde de marketlerde satılmaktadır) Kırmızı biberin yarısını ciğerlerin üstüne serpip bol unda unlayınız.