Fırında Domates tarifi
  • Malzemeler

    • 90 gram (6 çorba kaşığı tereyağ)
    • 2 iri soğan (halka halka doğranıp halkaları birbirinden ayrılmış)
    • 10 iri domates (dilimlenmiş)
    • 2 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen ya da 2 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
    • 6 tane - karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • Yapılışı

    1. Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200 derece) getirip ısıtınız. 1 çorba kaşığı yağ ile ateşe dayanıklı bir cam kabı hafifçe yağlayınız. 2 çorba kaşığı yağı büyük bir tavada hafifçe eritiniz.

      Soğan halkalarını katıp 10 dakika pembeleşinceye kadar kavurunuz. Tavayı ateşten indiriniz.

      Yağladığınız cam kaba bir sıra kavrulmuş soğan koyup üstüne biraz fesleğen serpiniz,; üstüne bir sıra domates dilimi dizdikten sonra biraz biber, tuz ve şeker serpiniz; üstüne bir sıra domates dilimi dizdikten sonra biraz biber, tuz ve şeker serpiniz.

      1 çorba kaşığı tereyağı küçük parçalara bölerek, bunların üstüne serpiniz. Bütün malzeme bitince aynı biçimde katlar yapınız. En üste ufalanmış ekmek içi serpip kalan tereyağı koyunuz.

      Kabı fırına sürüp 30 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.