Yumurtalı domates tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tatlı kaşığı tereyağ
    • 1 büyük domates
    • 2 diş sarımsak (dövülmüş)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 30 gram jambon ya da salam (doğranmış)
    • 4 yumurta
    • 4 çorba kaşığı acı krema (çok az ısıtılmış)
    • 4 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    • ¼ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Önce fırınınızı 180 derecede ısıtınız. Büyük bir fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı tereyağla yağlayıp, bir kenara bırakınız. Keskin bir bıçakla domateslerin üstlerini kesip atınız, içlerini de oyup atınız.

      Sonra domatesleri ters olarak bir kağıt üstüne dizip sularının süzülmelerini sağlayınız.

      Suları süzülen domatesleri fırın tepsisine oyuk kısımları üste gelecek biçimde dizerek içlerine sarımsak, tuz ve biber serpiniz. Her domatesin içine jambon ya da salamın ¼`ünü koyunuz.

      Üstlerine sarısı dağılmadan birer yumurta kırınız. Yumurtaların üstüne birer çorba kaşığı krema koyup fesleğen ve kaşar peyniri serpiniz. Tepsiyi fırının ortasına sürüp yumurtaları 10 dakika pişiriniz.

      Tepsiyi fırından alıp, domatesleri servis tabağına aktararak servis ediniz.