Domates Suflesi tarifi
  • Malzemeler

    • (6 kişilk)
    • 6 çok iri ya da 12 orta boy domates
    • 30 gram (2 çorba kaşığı) tereyağ
    • 30 gram (1/4) su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı ekşi krema
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
    • 1 kahve kaşığı hindistan cevizi rendesi
    • 1 çay kaşığı toz hardal
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 4 yumurtanın sarısı
    • 5 yumurta akı (iyice çırpılmış)
  • Yapılışı

    1. Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220 derece) getirip ısıtınız. Domatesleri ortalarından kesip içlerini ve çekirdeklerini çıkarınız. Domates içlerini küçük bir tencereye koyup hafif ateşe oturtunuz.

      3 dakika pişirip ateşten alarak, ince süzgeçten küçük bir kaseye geçirip süzünüz. Süzgeçte kalan posayı atıp hazırladığınız domates salçasını bir kenara bırakınız.

      Küçük bir tencerede, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ eriyince tencereyi ateşten alıp tahta kaşıkla unu karıştırarak koyu bir bulamaç yapınız.

      Hazırladığınız domates salçasını ve kremayı yavaş yavş sürekli karıştırarak katınız. Tencereyi ateşe oturtup 2 dakika hafif ateşte pişirerek peynir, hindistan cevizi, hardal, tuz ve karabiberi ekleyiniz.

      Tencereyi ateşten alıp sosu 5 dakika ılınmaya bırakınız. Yumurta sarılarını birer birer tencereye ekleyip iyice karıştırınız. Madeni bir kaşıkla yumurta aklarını da katınız.

      Oyulmuş domateslerin içlerini kağıt havluyla kurulayıp tenceredeki karışımla içlerini doldurunuz.

      Domatesleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra fırında 5 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını orta sıcaklığa (200 derece) düşürüp domatesleri 15-20 dakika daha, üstleri nar gibi olana kadar pişiriniz.

      Tepsiyi fırından çıkarıp iki kaşıkla domatesleri ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek, hemen servis ediniz.