Deniz Ürünlü Kanepeler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Deniz Ürünlü Kanepeler
-
Malzemeler
- 120 gram Pavurya eti (haşlanıp ayıklanmış)
- 250 gram Karides (haşlanıp kabukları ayıklanmış, veya hazır dondurulmuş)
- 60 gram (4 çorba kaşığı) tereyağ, yumuşatılmış
- 2 çorba kaşığı ekşi krema (iyice çırpılmış)
- Kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
- 1 kahve kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Küçük sandviç ekmekleri ya da ince dilimlenmiş tost ekmeği dilimleri
-
Yapılışı
-
Pavurya etini, tereyağı ve kremayı bir havan koyup, karışımı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Sonra bu karışımı elektrikli çırpıcıyla yarım dakika kadar çırpıp orta boy bir kaseye koyunuz.
İçine pul kırmızı biberi, tuzu, limon suyunu bir çatalla ezip karıştırarak katınız. Karidesleri de parçalamadan, bütün olarak kaseye koyup karıştırınız.
Kasenin üstünü aluminyum kağıtla kapatıp 1 saat buzdolabında beklettikten sonra karışımı kanepeler
-
Pavurya etini, tereyağı ve kremayı bir havan koyup, karışımı yumuşayıncaya kadar dövünüz. Sonra bu karışımı elektrikli çırpıcıyla yarım dakika kadar çırpıp orta boy bir kaseye koyunuz.