Ekmekte Antrikot tarifi
  • Malzemeler

    • 4 dilim tost ekmeği
    • 4 adet antrikot
    • 4 dilim çedar peyniri
    • 1 kase mantar
    • Yarım çorba kaşığı tereyağ
    • 1 kase ince kıyılmış dereotu
  • Yapılışı

    1. Mantarları yıkayıp 15 dk. limonlu suda bekletin.Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun.üzerine bir tutam tuz serpin.Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra terayağı ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.Birkaç dakika daha pişirin.Başka bir tavada antrikotları ağır ateşte kendi yağıyla kızartın.Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın.Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot,mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.