Üzümlü Kremalı Milföy Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Üzümlü Kremalı Milföy tarifi
  • Malzemeler

    • 350 gram milföy hamuru
    • 150'şer gram siyah ve yeşil üzüm
    • 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı
    • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 paket vanilya
    • 4 yumurta sarısı
    • 1/2 su bardağı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • Yapılışı

    1. Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Un ve nişastayı katın.Ilık sütü yedirerek ekleyin. Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamında pişirin.Ateşten alıp yağı ekleyin ve karıştırarak soğutun.

      Dondurulmuş hamur parçalarını, unlanmış tezgahın üzerine kenarları hafifçe üst üste binecek şekilde dizin, buzu çözülünce 12 adet 4x4 cm büyüklüğünde kareler kesin.

      Kalan hamurdan 28 cm çapında daire kesin. Yumurtayı hamurun üzerine sürün.

      Çatalın ucuyla daireye delikler açın. Buzdolabında 30 dk. bekletin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20-25 dk. pişirin.

      Üzümleri ikiye bölüp çekirdekleri çıkarın. Kayısı marmelatı kısık ateşte ısıtıp pastanıza fırçayla sürün.

      Üzümlerin yarısını üzerine dizin.Soğumuş kremayı sıkma torbasına doldurup pastayı kaplayın.

      Kalan üzümleri üzerine serpiştirip 1 saat buzdolabında bekletin.Servisten önce pudra şekeri serpin.

      Not: Milföy hamurunun buzlarının iyice çözülmesini bekleyin. Sabırsız olursanız parçaları birbirine iyice yapışmaz.

      Krema içinde krema sıkma torbanız yoksa, köşesini keseceğiniz bir naylon torba aynı işi görebilir.