Tavuklu bezelye yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo bezelye
    • Kişi sayısı kadar tavuk baget yada kalça
    • Tuz
    • 2 adet patates
    • 1 adet büyük boy havuç
    • 3-4 dal taze soğan
    • 1 avuç dereotu
    • Zeytinyağ
  • Yapılışı

    1. Öncelikle bezelye yemeği için bezelyeler güzelce ayıklanır.2 adet patates küp küp kesilir.Havuç ta pataztesler gibi kesilir.Taze soğan ve dereotu kıylır.

      Tnecerenin dibi yeteri kadar sıvıyağ ile örtülür.Üzerine önce havuçlar daha sonra patatesler koyularak. hafif sotelenir.Ardından tavuk eti bezelyeler ve taze soğan dereotu ilave edilir.

      Malzemelerin üst seviyesine kadar su ile örtülüp tuz ilave edilir.Dumanı çıkana kadar yüksek ateşte sonra kısılan ateşte bezelye yemeği pişirilir.Bütün sebzeler yumuşayınca yemeğimiz hazırdır.Afiyet olsun.