Domatesli Enginar tarifi
  • Malzemeler

    • 4 enginar
    • 1 litre (5 su bardağı) su
    • 2 ½ tatlı kaşığı tuz
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • 2 soğan (ince doğranmış)
    • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • 350 gram domates
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı konyak
    • ½ su bardağı beyaz şarap
    • 1 su bardağı tavuk suyu
    • Baharat torbası için
    • 3 sap maydanoz
    • 1 defne yaprağı
    • 1 fiske kekik
  • Yapılışı

    1. Enginarların saplarını kesip, sert ve çürük dış yapraklarını çıkarıp attıktan sonra, üstünden 7 cm. boyunda kalacak biçimde kesiniz.

      Enginarları dörde bölüp, kaşıkla içlerini kazıyınız. Büyük bir tencerede 5 su bardağı suyla 2 tatlı kaşığı tuzu kaynatınız. Enginarları içine atıp 5 dakika daha kaynatınız.

      Enginarları tencereden çıkarıp kağıt peçete üstünde süzülmeye bırakınız. Bir başka büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte kızdırıp, soğan ve sarımsağı ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurunuz.

      Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan ½ tatlı kaşığı tuzu ve biberi de serperek domatesleri, domates salçasını ve konyağı ekleyiniz. Harlı ateşte kaynattıktan sonra tencerenin üstünü kapayarak, hafif ateşte 45 dakika pişiriniz.

      Suyu fazlaysa ateşin altını açıp suyu biraz daha buharlaştırdıktan sonra, tencereden baharat torbasını çıkarıp hemen servis yapınız.