Fırında Krema tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket vanilya
    • 500ml kremşanti (2 su bardağı)
    • 4 yumurta sarısı
    • 2 yumurta
    • 110 gram şeker (1/2 su bardağı)
  • Yapılışı

    1. Fırını 180 derece (sıcak) ısıtın. Fırın tepsisini yarısına kadar suyla doldurup fırının alttan 2. rafına koyun. Vanilyayı krem şanti ile kaynatın.

      Bu arada 4 yumurta sarısı, 2 yumurta ve 50 gr. şekeri çırpın. Sıcak kremşantiyi yumurta karışımına katın, ısıya dayanaklı bir kaseye boşaltın ve su dolu bir tepsiye koyarak 20- 25 dakika pişirin.

      Fırından çıkarın, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine 60 gr. şeker serpin.

      Fırın ızgarasını en yüksek ısıya ayarlayın. Fırın tepsisini yine yarısına kadar soğuk suyla doldurun, kaseleri içine oturtun.

      Bu kez fırının en üst rafına koyun ve 3- 4 dakika karamelize edin. Fırından çıkarın, soğuduktan sonra servis yapın.