Makarnalı Barbunya Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Makarnalı Barbunya Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram kuru barbunya
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
    • Kıyılmış maydanoz
    • 1 kerevizin sap kısmı
    • Zeytinyağı
    • 1 adet jambon
    • Tuz
    • Karabiber
    • 150 gram yüksük makarna
    • Taze rendelenmiş Parmesan peyniri
  • Yapılışı

    1. İnce doğranmış soğan, sarımsak, maydanoz ve kerevizi geniş bir tencerede zeytinyağı ile renk değiştirinceye kadar pişirin.

      Barbunyanın suyunu süzüp tencereye ilave edin. 1 dakika pişirin. Tencereye su doldurun ve jambonu ilave edin.

      Ara sıra karıştırarak ve gerekirse su ilave ederek 4-5 saat pişirin. Pişmesine yakın yarım su bardağı zeytinyağı ekleyin. Fasulyeler pişince jambonu çıkatrın ve 1/3`ünü ayırın.

      Geri kalanını blenderda ezin ve ezilmeyen kabukları ayıklayıp tekrar tencereye alın. Tuzunu biberini ayarladıktan sonra mkarnayı ilave edin.

      5 dakika ya da biraz daha uzun süre (makarnalar yumuşayana dek) pişirin. Ardından ateşi kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin.

      Kaselere aldıktan sonra üzerine birkaç damla zeytinyağı dökün ve rendelenmiş Parmesan peyniri serpin.