Havuç Turşusu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg havuç
    • Tuz
    • 1 çorba kaşığı acı toz kırmızıbiber
    • 1 bağ maydanoz
    • 500ml sirke (2 su bardağı)
  • Yapılışı

    1. Havuçların dışlarını kazıyıp yıkayın ve süzdürün. İsteğe bağlı olarak gövdeden kopmayacak şekilde uzunlamasına dörde yada büyüklüğüne göre 2'ye , 3'e bölün. Tencerede tuzlu su kaynatın. İçine atıp bir taşım kaynatıp süzgece çıkarın. Maydanozlarıda bir taım kaynatıp, süzdürün. Havuçları kollarını açarak hazırladıysanız, kırmızıbiber serpin. İçlerini maydanozlarla doldurun. Parçalara böldüyseniz, biber ve maydanoz dalları ile doğrudan kavanoza koyun. Kavanozlara yerleştirilen turşuların üzerini sirke ile tamamlayın. temiz bir taş yada kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın.