Sarmısak Soslu Pirzola tarifi
  • Malzemeler

    • 6 kalem kuzu pirzolası
    • Kızartmak için sıvı yağ
    • İri çekilmiş karabiber
    • Tuz
    • 6 iri mantar (dilimlenmiş)
    • 2 diş sarımsak
    • 4 yemek kaşığı beyaz şarap
    • 2 tatlı kaşığı limon suyu
    • 6 yemek kaşığı et suyu
    • 1 yumurta
  • Yapılışı

    1. Pirzolaların her iki tarafını da üçer dakika sıvı yağda kızartın.

      Karabiber ve tuz serpip, sıcak tutun. Pirzolaları kızarttığınız yağda mantarları kavurun.

      Sarımsakları soyun, şarap ve limon suyu ile et suyunda 15 dakika pişirin. Yumurtayı sıcak benmaride, küçük bir kapta iyice çırpın. Sarımsağı et suyundan çıkarıp ezin.

      Yeniden et suyunu ilave edin. Sonra çok küçük ateşe çırpılmış yumurtayı oturtup, sürekli çırpmaya devam ederek et suyunu yedirin.

      Elde edeceğiniz krema kıvamındaki sosa tuz, biber ekleyip, sıcak tuttuğunuz pirzola ile servis edin.