Kestane Pudingi tarifi
  • Malzemeler

    • ½ kg kestane şekerlemesi
    • 3 fincan toz şeker
    • 100 gram rendelenmiş sütlü çikolata
    • 1 paket vanilya
    • 1 bardak krema
    • 1 kadeh rom
    • ½ su bardağı krem şanti
  • Yapılışı

    1. Kestane şekerlemesi ezilerek püre haline getirilir ve porselen bir kaseye konur. Şeker, vanilya, rendelenmiş çikolata serpilerek kestane püresine katılır.

      Karıştırarak birbirine iyice yedirilir. Diğer tarafta krema çırpılarak köpürtülür, sonra bundan kaşık kaşık alınarak kestaneli karışıma katılıp yedirilir.

      Yarım kadeh rom da damla damla katılır. Sonra karışım daha önceden romla ıslatılmış bir puding kalıbına boşaltılır ve kalıp buzdolabına kaldırılır.

      Buzdolabında 4 saat tutulduktan sonra çıkarılır. Bir tatlı tabağına başaşağı edilerek içindeki buraya aktarılır. Yarım bardak krem şanti sıkma şırıngasına boşaltılır ve bununla pudingin üzerine süsler yapılır.

      En üste de bir kestane oturtulduktan sonra tabak buzdolabına kaldırılıp servis zamanına kadar orada tutulur.