Tiramisu tarifi
  • Malzemeler

    • 2 katlı kakaolu pasta tabanı
    • 1 paket labne peyniri
    • 1.5 su bardağı süt
    • 2 yumurta
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı granül kahve
    • 1 su bardağı su
    • Üzeri için
    • Kakao
    • Rendelenmiş çikolata
  • Yapılışı

    1. Süt, un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.

      Soğumaya bırakın. Labne peynirini içine ekleyip mikserle çırpın. Kek tabanından 8 cm'lik çember ile 4 yuvarlak parça kesin.

      Granül kahveyi sıcak su içinde eritin. Kalıpların tabanına bir kek parçası yerleştirip kahveli su ile ıslatın.

      Üzerine krema ekleyin. Tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.

      Pasta üzerine kakao serpiştirip kalıptan çıkartın.

      Rendelenmiş çikolata ile Tiramisu üzerini süsleyip servis yapın.