Krem Karamel tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım litre süt
    • 6 yumurta
    • 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
    • Yarım paket vanilya
  • Yapılışı

    1. 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır.

      Kalıp hafif hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır. Yumurtalar tel ile çırpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.

      Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.

      Ateş üzerinde suyu kaynatmadan, ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (Tencerenin üzerine önce bir peçete koyup sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz) Kalıp suyunda soğutulur.

      Sonra kenarlara bastırılarak tabağa çevrilir. Not: Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabilirsiniz. Yukarıdaki Malzemeler 6-7 küçük kalıp doldurur.