Karidesli Maydanoz Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Karidesli Maydanoz Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 100 gram iç bakla
    • 2 büyük patates
    • 1 soğan
    • 3 demet maydanoz
    • 25 gram margarin
    • 1 çay kaşığı curry
    • 800ml tavuk suyu
    • Tuz
    • Karabiber (taze çekilmiş)
    • 50 gram karides (donmuş)
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Bir gece önceden ıslatılmış baklaları haşlayın ve kabuklarını soyun. Yarısını bütün kullanmak üzere ayırın.

      Patatesleri, soğanları soyun, küp küp doğrayın, maydanoz yapraklarını kıyın. Saplarını küçük küçük doğrayın.

      Yağı bir tencerede kızdırın, soğan, patates, maydanoz sapları ve baklaların kalan yarısını biraz kavurun. Curry ilave edip bir iki çevirin. Tavuk suyunu koyun ve ağzı açık olarak 15 dakika orta ateşte pişirin.

      Mikserle püre haline getirin ve ince süzgeçten geçirin. Karideslerin çözülmesini bekleyin. Kuvvetli ateşte sıvı yağ ile 1-2 dakika kavurun.

      Tuz, biber ekleyin. Çorbaya tuz, karabiber koyun, kaynatın. En son, ayırdığınız baklaları ve maydanoz yapraklarını ilave edin. Tabaklara koyun, üzerlerine karidslari serpiştirin.