Çin Böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram kıyma
    • 2 pırasa
    • 2 lahana yaprağı
    • 2-3 rendelenmiş havuç
    • 1 çay kaşığı köri
    • 4 yufka
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için yağ
  • Yapılışı

    1. Kıyma hafif kavrulur. Pırasa ve lahana incecik kıyılır, havuç rendelenip eklenir ve kendi suyu ile pişirilir.

      Piştikten sonra biraz tuz, bir çay kaşığı köri konup karıştırılır. 2 yufka sıvı yağ ve su karışımı ile yağlanır, üstüne diğer 2 yufka serilir. Yufkalar önce ikiye sonra her parça 8`e bölünür.

      Parçaların arasında hazırlanan malzeme koyulup sigara böreği gibi sarılır.


      Bu hazırlıkların bir gün önceden yapılması, böreklerin bir gün dinlendikten sonra pişirilmesi gerekir.

      Çırpılmış yumurtaya batırılarak, dövülmüş ekmek içine bulanarak tepside pişirilir.