Soğan Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 büyük soğan
    • 100 gram margarin
    • 1 yemek kaşığı un
    • Tuz, karabiber
    • Muskat
    • 4 dilim francala
    • 80 gram kaşar peyniri
    • 5 bardak etsuyu
  • Yapılışı

    1. Soğanları soyun, piyazlık doğrayın. Yağı eritin ve soğanları devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun.

      Unu kavrulmuş soğanların üzerine serpin, hafifçe kavurun ve et suyunu üzerine dökün. Kapağı açık olarak 10 dakika kısık ateşte pişirin.

      Tuz, biber ve taze rendelenmiş muskat ile tatlandırın. Ekmek dilimlerini fırın teline yerleşirin.

      200 derecede ısıtılmış fırında alttan ikinci rafta 10 dakika fırınlayın. Başka bir yerde peyniri rendeleyin. Soğan çorbasını ısıya dayanıklı çorba kaselerine bölüştürün.

      Ekmek dilimlerinin üzerine peynirleri serpin ve bu dilimleri çorbaların üzerine koyun. Kaseleri yine 200 derecedeki fırına koyup, peynirler eridikten sonra çıkartarak servis yapın.

      Peynri, ekmek dilimleri üzerine rendelemeden de koyabilirsiniz.

      Ekmek dilimi boyunda bir parça kesip koyun, eriyip kenarlarından akacak hale gelince kaseleri fırından çıkarın.