Çerkez Tavuğu  tarifi
  • Malzemeler

    • 1 tavuk
    • 2.5- 3 bardak ceviz içi
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2- 3 kahve kaşığı kırmızı biber
    • 1 kahve kaşığı karabiber
    • 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
    • 1 avuç maydanoz yaprağı
    • 1- 2 diş sarımsak
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuğun içi temizlenir. Ocak alevinde alazlanır.

      Yıkanır ve haşlanır. Soğuyunca etler küçük küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır, tuz ve karabiber serpilir.

      Ceviz ayıklanıp makinadan geçirilir. Islatılıp sıkılmış ekmek içi kırmızı biber, dövülmüş sarımsak ve tuz konup karıştırılır. İki kaşık da zeytinyağı ilave edilir.

      Avuç içinde sıkılıp çıkan yağ bir kaseye ayrılır. Ekmekli cevize biraz tavuk suyu karıştırılıp ezilmiş yoğurt kıvamına getirilir.

      Bu sos, tavuk etinin üzerine dökülüp bıçakla düzeltilir. Üzeri, ayrılan ceviz yağı ve maydanoz yaprakları ile süslenir.