Domatesli Helle Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Domatesli Helle Çorbası
-
Malzemeler
- 4 su bardağı et suyu veya su
- 3 çorba kaşığı un
- 5-6 adet domates yada bir kaşık domates salçası
- 2 çorba kaşığı margarin
- Tuz nane
-
Yapılışı
-
Yağ ile un bir tencereye konulup un hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte karıştırılarak kavrulur.
Domatesler rendelenerek kavrulmuş una ilave edilip karıştırarak 2 dakika kadar kavrulur. Domates yoksa salça su ile sulandırılarak kullanılabilir.
Ardından su veya et suyu azar azar katılarak karışım iyice ezilir. 10-15 dakika kadar orta hararetli ateşte kaynatılır.
İstenen koyuluğu gelince ateşten alınır ve üzerine nane serpilerek sıcak servis yapılır.
-
Yağ ile un bir tencereye konulup un hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte karıştırılarak kavrulur.