Domatesli Helle Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

 Domatesli Helle Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı et suyu veya su
    • 3 çorba kaşığı un
    • 5-6 adet domates yada bir kaşık domates salçası
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • Tuz nane
  • Yapılışı

    1. Yağ ile un bir tencereye konulup un hafifçe pembeleşene kadar orta ateşte karıştırılarak kavrulur.

      Domatesler rendelenerek kavrulmuş una ilave edilip karıştırarak 2 dakika kadar kavrulur. Domates yoksa salça su ile sulandırılarak kullanılabilir.

      Ardından su veya et suyu azar azar katılarak karışım iyice ezilir. 10-15 dakika kadar orta hararetli ateşte kaynatılır.

      İstenen koyuluğu gelince ateşten alınır ve üzerine nane serpilerek sıcak servis yapılır.