Fıstıklı Bademli Kurabiye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fıstıklı Bademli Kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 175 gram margarin
    • 250 gram un (1+3/4 su bardağı)
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 600 gram badem ezmesi
    • 75 gram antep fıstığı (çekilmiş)
    • 2 yemek kaşığı rom
    • Açmak için un
    • 1 yumurta
    • 1 yumurta sarısı
    • 100 gram çiğ badem (soyulmuş)
  • Yapılışı

    1. Tezgaha döktüğünüz unun ortasını çukurlaştırın.

      Margarini parça parça kenarına koyun, 6 yemek kaşığı su ve limon kabuğu rendesini ortasına koyup çabucak yoğurun ve top yaptığınız hamuru şeffaf folyoya sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.

      Badem ezmesini dövülmüş antep fıstıkları ve romla yoğurun. 4 eşit parçaya bölüp her birini 25 cm. uzunluğunda rulolar yapın.

      Dinlenmeye bıraktığınız hamuru tekrar yoğurun, 3 mm. kalınlığında 48x30 cm. büyüklüğünde açın.

      Açtığınız dikdörtgen hamuru 4 eşit parçaya (30x12) kesin.

      Yumurta ve yumurta sarısını çırpın, hamurların üzerine sürün. Her parçanın ortasına badem ezmesi rulosu koyup, üzerlerine hamuru sıkıca sarıp, uçlarını kapatın.

      Ek yerleri alta glecek şekilde tepsiye dizin, üzerlerine yuurta sürün.

      Bademleri yarımşar cm. arayla üzerlerine yerleştirip 180 derece (sıcak) ısıtılmış fırında 25- 30 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra bademlerin aralarından kesin.