Kabak Pane tarifi
  • Malzemeler

    • 5 kabak
    • 3 yumurta
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 bardak çiçekyağ
    • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. Kabakların üstünü kazıyın ve soyun ve uzunlamasına ince ince dilimleyin.

      Bir kabın içine kırdığınız 3 yumurtaya, 2 tatlı kaşığı kırmızı biber,1 çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 kaşık unu ekleyip, karıştırarak boza kıvamına getirin.

      Dilimlemiş olduğunuz kabakları, önce una sonra da yaptığınız bulamaca batırıp, bir tavada kızartmış olduğunuz bir bardak çiçekyağında iki yüzü pembeleşinceye kadar kızartın.

      Kızarmış kabakları teker teker çıkarıp yağlarını damlattıktan sonra içine kağıt yayılmış bir tepsiye koyun.

      Kabakları sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.