Kısır
-
Malzemeler
- Kısırlık ince bulgur (Yarım paket için)
- Domates Salçası
- İsteğe bağlı biber salçası
- 2 adet soğan(orta boy)
- Taze Soğan
- Nar Ekşisi (isteğe bağlı) ya da Limon
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber (miktarlar isteğe bağlı)
-
Yapılışı
-
Derin bir kaba yarım paket bulgur boşaltılır. Kaynamış su üzerine azar azar konulup ağzı kapatılarak bekletilir.
Yaklaşık 10 dakika sonra kapak açılıp bulgurun diriliğine bakılır.Bulgur hafif şişkin ve tane tane olmalıdır. Kesinlikle sıcak suyla lapa haline getirilmemeli. Şişmiş bulgur elde edilince ayrı bir kapta sıvı yağ ile çok ince doğranmış kuru soğan d. salçası ve b. salçasıyla birlikte kavrulur.Karışım bulgurun üzerine eklenip iyice karıştılır. Ayrı bir yerde taze soğan, maydanoz ince ince kıyılıp karışıma eklenir.
Yağ,tuz, limon, baharat ve nar ekşisi oranı isteğe göre ayarlanır.Arzu ederseniz içine ince kıyılmış marul ve domates ilave edip servis yapabilirsiniz ( ancak bulguru ıslatacağından tavsiye edilmez.) Yanında servis yapılması önerilir.
-
Derin bir kaba yarım paket bulgur boşaltılır. Kaynamış su üzerine azar azar konulup ağzı kapatılarak bekletilir.