Hamsi omleti tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram hamsi balığı
    • 250 gram taze soğan
    • 2 adet yumurta
    • 1 adet havuç
    • 1 demet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • Galeta unu veya un
  • Yapılışı

    1. Hamsileri ayıklayıp, yıkayın, suyunu süzün. Suyu süzülen hamsilerin kılçıklarını çıkarın. Diğer bir kaba havucu rendeleyin.

      Soğanları ince kıyın, maydanozu, dereotunu kıyıp ilave edin. Sonra hepsinin üzerine yumurtaları kırıp, tuz, karabiberi koyup karıştırın.

      Büyük bir teflon tavaya biraz yağ koyup, hamsileri tek tek galeta ununa bulayıp balıkların başları tavanın ortasına, kuyrukları kenara gelecek şekilde dizin.

      (Takriben 20- 25 balık olarak) Tavayı ateşe koyup hazırladığınız harçtan 3 tahta kaşığı döküp balıkların üzerine yayın, sallayarak altını pembe renkte kızartın.

      Kapak yardımı ile ters çevirip üstünü de kızartın. Balık ve harç bitinceye kadar bu işlemi yapın. Balıklı taraflar üste gelmek suretiyle servis tabağına alın.