Domates Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 3-4 su bardağı su yada et suyu
    • 3 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı margarin yada 3 çorba kaşığı sıvı yağ
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 çay bardağı süt (varsa)
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Yağ, bir tencereye koyulup bir iki dakika kavrulur. Domates salçası, varsa süt katılıp bir dakika karıştırılır. Su veya et suyu karıştırılarak ilave edilir.


      Tuzu atılıp karıştırılarak un kokusu gidinceye kadar beş on dakika pişirilir. İstenilen koyulukta değilse, su ilave edilebilir.


      Kızarmış ekmek garnitürü veya çok az sert beyaz peynir yada kaşar peyniri rendesi serpilerek servis yapılır.