Sosyete Mantısı tarifi
  • Malzemeler

    • 3 yufka
    • 2 Tavuk Budu
    • Karabiber, Tuz Yoğurt
    • Sarımsak
    • Margarin
    • Kırmızı Biber
  • Yapılışı

    1. Önce butları haşlıyoruz ve soğuduktan sonra güzelce ayıklayıp tiftiyoruz. Karabiber ve tuzla harmanlıyoruz.

      Bir yufkayı dört parçaya ayırıyoruz ve herbir parçanın geniş kenarına tiftilmiş tavuktan yayıyoruz.

      Sonra sigara böreği ile sarıp gül böreği şeklinde yuvarlıyoruz. Bu şekilde hazırladığımız yufkaları bir tepsiye dizip fırına veriyoruz.

      Fırında yufkaların hafifçe pembeleşmesini bekliyoruz, kesinlikle kızarmayacak.


      Sonra tepsimizi fırından çıkarıp tavukları haşladığımız ve hala ılık olan suyu yufkaların üzerine gezdiriyoruz ve tepsinin üzerini kapatıyoruz ki yufkalar suyu iyice çeksin.

      10 dakika kadar sonra sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberle kızdırılmış yağ ile servis yapabiliriz. Gayet lezzetli ve güzel bir ara menü.