Sucuklu Sebzeli Kurufasulye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Sucuklu Sebzeli Kurufasulye tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram sucuk
    • 2 yemek kaşığı margarin
    • 2 adet havuç
    • 500 gram kurufasulye
    • ½ demet maydanoz
    • Karabiber
    • 2 adet patates
    • 1 adet et suyu tableti
  • Yapılışı

    1. Kuru fasulyeler bir gece önceden yumuşaması için suya koyulur. Sucuklar dilim dilim doğranıp bir tencereye koyulur ve margarinle hafifçe kavrulur. Havuçlar soyularak yarım daireler halinde doğranır.


      Ardından sucuklara eklenerek biraz kavrulur. Patatesler soyularak küçük küpler halinde doğranır ve 3 bardak sıcak su ve et suyu tabletiile birlikte tencereye kolup 5 dakika kaynatılır. Fasulyenin suyu süzülür. Kıyılmış maydanozlarla birlikte tencereye koyarak patateslerle birlikte kaynatılır.


      Fasulye ve patatesler pişince içerisine karabiber ilave edilirek karıştırılır. Son olarak sucuk ve havuç karışımı ilave edilerek bir süre kaynatılır. Arzuya göre servis yapmadan önce üzerine iki çay kaşığı nane serpilebilir.