Gül lokumlu kurabiye tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram margarin veya tereyağ
    • 1yumurta
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 3 su bardağı un
    • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
    • 1pk kabartma tozu
    • 2 çorba kaşığı gülsuyu
    • içi:1 kase gül lokumu
    • üzeri için1kase hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Tereyağ hamur yoğurma kabına alınır ve parmaklarla ezerek yoğurulur içine yumurta kırılarak tekrar yoğrulur, gülsuyu ilave edilir iyice karıştırılır,

      yoğurt ve sıvı yağ eklenerek iyice karışır,unumuzdan yarım bardak kadar döküp karıştırdıktan sonra ölçümüzdeki unun tamamını ve pudra şekeri ile kabartma tozunu ekliyerek hamurumuzu iyice yoğuruyoruz.

      (un 2,5 bardak yetebilir) sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elle açılır içine lokum konup kapatılır hindistan cevizine bulanarak 175 derece fırında önceden ısıtılmış olucak 20 -25 dk pişirilir..lokumlar büyükse küçültebiilirsiniz..