Havuçlu Etli Pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı pirinç
    • ½ kg havuç
    • ½ kg kuş başı et
    • 1 büyük soğan
    • 250 gram margarin
    • 3 bardak su
    • Bir tutam tuz
  • Yapılışı

    1. Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra bir kaba koyularak üzerini kapatacak kadar sıcak tuzlu suda su soğuyuncaya kadar bekletilir. Soğanlar küçük küçük doğranır.

      Et üzerini kapatacak kadar su ile bir tencereye koyulur ve suyunu çekene kadar pişirilir.

      Havuçlar soyularak boyuna dörde bölünür ve küçük küp biçiminde doğranır. Soğanlar margarinin yarısı ile hafifçe pembeleşene kadar kavrulur, ardında buna et ve havuç ilave edilerek havuçlar pişene kadar kavrulmaya devam edilir.

      3 bardak kaynar suyun içine kalan margarin ile tuz ilave edilerek margarin eriyene kadar karıştırılır.

      Ardından pirinç ilave edilir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pirinç suyunu çekince et ve havuçlar ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra demlenmeye bırakılır.