Ekşili Ufak Köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Çorbası için
    • 750 gram parça et
    • 1.5 su bardağı nohut
    • 1 yemek kaşığı domates Sal.
    • 3-4 diş sarımsak-1 yemek kaş. biber salçası
    • 2 limonun suyu-Yeterince su
    • Köftesi için
    • 500 gram yağsız kıyma-500 gram simit
    • 2 adet kurusoğan-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
    • Yağ, nane
  • Yapılışı

    1. Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz eklenerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve ekşisi konur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler, et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.