Patlıcan karnıyarık tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet patlıcan
    • 200 gram kıyma
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 1- 2 adet yeşil biber
    • Yarım demet maydanoz
    • Kızarmak için sıvı yağ
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Patlıcanların başı ve sert kısımları kesilir ve alacalı soyulur. Küçükler bütün olarak büyükler ise ikiye bölünerek kullanılır. Patlıcanların orta kısımları birbirinden ayrılmayacak şekilde uzunlamasına bıçakla kesilir.

      Ardından tulanarak 10- 15 dakika kafar bekletilir.(Acılığının gitmesi için) Ardından yıkanıp kurulanır. Ve Tavada kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta kıymaya ince kıyılmış soğan ve biber koyulup kıyma bıraktığı suyunu çekene kadar kavurulur.

      Daha sonra kabukları soyulup küçük küçük doranmış domates eklenip bir sür kavrulur. Ateşten alınıp tuz ve karabiber serpilir.

      Patlıcanlar kesilen kısmı üste gelecek şekilde bir tepsiye dizilir. Kesilen kısımlar bir çatalla açılarak içlerine hazırlanan kıymalı iç doldurulur.

      Üzerlerine birer domates dilimi kapatılır. Bir su bardağı su koyularak fırında yada ateş üzerinde 10- 15 dakika kadar pişirilir. Ateşten alınınca üzerine kıyılmış maydanoz serpilip servis yapılır.