Dana Haşlama tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg dana parça kemiksiz incik veya gerdan
    • 1 baş soğan
    • 2 adet havuç
    • 1 baş kereviz
    • 5-6 adet patates
    • 1 diş sarımsak
    • 2-3 adet tane karabiber
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Dana kemiksiz incik büyük parçalar halinde doğranır, bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu alıp çekinceye kadar çevirilir. Biraz kızarması sağlanır ve az su ile 50 dakika pişirilir.

      Patateslerin küçükleri bütün olarak kerevizler küp biçiminde, havuçlar da parmak uzunluğunda hazırlanır. Margarin dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katılır. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber taneleri ilave edilir. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirilir.