Kuzu Kemiksiz Haşlama tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg kuzu gerdan
    • 1 adet patetes
    • 1 çorba kaşığı patates unu
    • 1 adet havuç
    • 10 adet bezelye
    • 2 yaprak jelatin
    • Tuz
    • Karabiber
    • Su
    • Yağlı kağıt
    • Salatalık turşusu
  • Yapılışı

    1. Etler düdüklü tencereye konur. 3 bardak su ilave edilir. Tuz atılıp ateşe konur. Haşlandıktan sonra etler kemiklerden ayrılır. Liflerine ayrılıp küçük küçük doğranır. Havuç ve patates haşlanır. Pateteslerin kabukları soyulur. Havuç ve patetes, küçük kareler şeklinde doğranır. Jelatin, küçük parçalara bölünür ve kaba konur. Sıcak su ilave edilip yumuşatılır. Havuç, patates, jelatin, patetes unu, tuz, karabiber, bezelye,etin bulunduğu kaba konur. İyice yoğurulduktan sonra rulo haline getirilir. Rulo kağıda sıkı sıkı sarılır. Sonra buzdolabına konup 6 saat bekletilir. Sonra rulo kağıttan çıkarılıp dilimlenir ve servis tabağına dizilir. Etrafı salatalık turşusu ile süslenip sevis yapılır.